Terug

Circular Clockworks Watch Black Panther Zwart + Zwart

Het horloge wordt op bestelling gemaakt. Levertijd is 1 tot 2 weken

€ 149,- Gratis verzending

  • Alles Circulair, Eco en/of Fair Tooltip Duurzame innovatie brengt de toekomst. Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand.
  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Vriendelijke en snelle klantenservice
  • Retourzending voor maar €5,95 behalve als wij iets fout deden

Product omschrijving

Circular Clockworks Watch Black Panther Zwart + Zwart

Een stoer en circulair horloge van nieuw horloge merk Circular Clockworks.

Lees de volledige productomschrijving

De Black Panther

Een stijlvol en trendy horloge van circulair horlogemerk Circular Clockworks. In het ontwerp is over het hergebruik van elk onderdeel nagedacht. En waar mogelijk is het onderdeel zelf gemaakt van een afvalstroom. En ben je klaar met je horloge, dan neemt Circular Clockworks hem graag terug (ze betalen je zelfs 15 euro) om de materialen opnieuw als grondstof te gebruiken. 

De Black Panher komt met zijn eigen horlogeband (beschikbaar in twee kleuren, deze heeft een zwarte band) Er zijn geen metalen onderdelen gebruikt om de horlogeband mee vast te zetten. 

Er zijn twee types bandjes. Een brede (R) en een smalle (S)

Het circulaire van Circular Clockworks

De kast is gemaakt van 100% gerecyclede consumerwaste plastic dat opgehaald wordt door het Nederlandse bedrijf Coolrec. Oude TV kasten en koelkasten krijgen een tweede leven als een product dat lang mee moet gaan. De kleuren worden gehaald uit plastic van bijvoorbeeld oude koffers. 

De horloge band is gemaakt van een speciaal soort leer. Stukjes leer uit de schoenenindustrie worden samengevoegd met een natuurlijk latex. Omdat horlogebandjes nu eenmaal slijten bij gebruik zijn ze niet her te gebruiken. Maar omdat deze bandjes bio-afbreekbaaar zijn, laten ze geen giftige stoffen achter in het milieu. 

Yet glas is gewoon glas. Helder glas is nog niet als gerecycled materiaal beschikbaar. Maar helder glas is wel goed te recyclen. Hier hebben ze nagedacht over het systeem. Er is namelijk al een goed recycling systeem voor glas beschikbaar, dus kan je dat dan maar het beste gebruiken. 

Het uurwerk (binnenwerkje) zelf biedt de grootste uitdaging. Circular Clockworks wil een betaalbaar horloge. En dan kom je al snel uit om een uurwerkje op een batterij. Ze hebben gekozen voor een uurwerkje van Zwitsers makelijk dat 5 jaar blijft lopen met 1 batterij. Het uurwerkje is ook zo gekozen dat het zelf herbruikbaar is. 

Om circulair te zijn moeten de verschillende materialen goed uit elkaar te halen zijn. Circular Clockworks heeft zo min mogelijk onderdelen in hun horloges en ze zijn allemaal goed uit elkaar te halen. Er is geen lijm gebruikt, waardoor dit allemaal alleen maar makkelijker wordt. 

En uiteindelijk is een circulair systeem alleen maar circulair als het product na gebruik weer terug in de productie-cyclus komt. Circular Clockworks koopt daarom graag dit horloge terug van je, als je er op uitgekeken bent. Dan kunnen ze er weer een nieuw horloge van maken. Ze betalen je 15 euro voor je oude Circular Clockworks horloge. 

Specificaties

Afmetingen
• Klokkast diameter: 43 mm 
• Klokkast dikte: 10.5 mm
• Gewicht: 80 gram

Band S: Wrist Ø 15 cm - 18 cm

Band R: Wrist Ø 16 cm - 19 cm

 Materialen
• Klokkast: Recycled Plastic ♺ (ABS +PS) 
• Horlogeband: Recycled leer ♺ 
• Leerverbinder: Natural rubber (Latex) 

Andere informatie: Er zijn geen metalen onderdelen gebruikt, en is daarom veilig voor mensen met een metalen-allergie. Het product bevat wel Latex. 

Het kaliber

Een goed horloge moet een goed uurwerk hebben, dat lang meegaat. Het zwitserse uurwerk in de klokkast zorgt daarvoor. 

• Ronda 705 Gold 
• Swiss made movement
•10½''' diameter
• 60 maanden batterij
• 5 jewel bearings

 

Product tags

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Circular Clockworks Watch Black Panther Zwart + Zwart

Circular Clockworks Watch Black Panther Zwart + Zwart

€ 149,-

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »