Terug

Begin je vakantie goed met een Smateria tas!

Begin je vakantie goed met een Smateria tas!

Het wordt lekker weer. Het vakantiegeld komt binnen. De eerste festivals vinden plaats. En het gonst van de leuke vakantieplannen. Wat gaan we doen van de zomer…..? Misschien is een goede eerste stap om eerst eens te kijken naar je reistassen. Met wat voor koffer of tas ga jij op pad? Het bepaalt een groot deel van je reiscomfort en het heeft effect op de eerste indruk die je maakt als reiziger.

Ik ben in het dagelijks leven een rommelkont. Ik heb vrij veel gereisd en op reis verander ik wonderbaarlijk in een ‘miss organised’. Ik vind het lekker om minimaal te pakken zonder mis te grijpen. Mijn vakantiespullen bestaan uit casual chic basics (die niet kreuken en met elkaar combineren) en kwaliteitsproducten waar ik bij ieder gebruik van geniet, zoals de fantastische zonnebrand en deo van The Ohm Collection of mijn NAE sneakers van ananasblad die zo lekker lopen.

Maar het meest verknocht ben ik al 10 jaar lang aan mijn super duurzame Smateria zilvergrijze weekendtas. Het Italiaanse ontwerp is functioneel met net dat beetje extra in de afwerking: goede ritsen, extra binnenvak etc. Gemaakt van restmaterialen bouw- en visnet, dat wel onverslijtbaar lijkt. De waterdichte zwarte voering contrasteert mooi met het net die de tas een luxe uitstraling geeft. Een groot deel van de collectie is gemaakt van ge-upcyclede materialen. Zoals leer-resten uit meubelfabrieken en plastic draagtasjes. De voering is gemaakt van restanten uit de textielindustrie.

Smateria Social Enterprise bestaat al 12 jaar en wordt in Cambodja gerund door 2 Italiaanse vrouwen. Alle tassen worden met de hand gemaakt door met name Cambodjaanse vrouwen. De vrouwen verdienen eerlijke lonen (anderhalf keer het gemiddelde loon), hebben maximaal een 40-urige werkweek, worden doorbetaald tijdens hun zwangerschapsverlof, krijgen een zorgverzekering, spaarregeling en vakantiegeld. Daarnaast kunnen zij Engelse les volgen, boeken lenen in de bieb en is er een creche en naschoolse opvang voor hun kinderen in het bedrijf. Smateria heeft het officiële ChildlaborFree certificaat en werkt samen met een stichting die dakloze vrouwen weer aan werk helpt.

Daar word ik blij van als ik mijn tasje pak. O ja, mijn tas is ook nog vegan!

Verkrijgbaar bij www.nextwayofliving.nl!

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »