Terug

De surfer en de pionier

De surfer en de pionier

Surfers zien veel van de wereld, en komen op de mooiste plekjes. Zelf ben ik geen surfer, maar wellicht dat het dobberen op een plank tot diepe inzichten leidt. Twee surfers kregen diepe inzichten en richtten merken op die wij met trots in onze winkel hebben opgenomen: Curms en The Bamboo Brush Society

Curms

Curms is opgericht door Carmen van der Klooster. Ze gaat graag naar Indonesië, waar ze al vanaf kinds af aan kwam. Wanneer ze kan, gaat ze daar heen om te surfen. Carmen surft veel en vaak. Tijdens die reizen raakte ze bevangen door de Ikat, een traditionele stof dat lokaal met de hand wordt geweven. Carmen nam die stoffen mee en begon er mee te experimenteren. Ze maakte tasjes en andere accessoires. Wij hebben de bikini's en badpakken van Curms in onze collectie. Die zijn ontstaan toen Carmen besefte dat watersporten goede bikini's en badpakken nodig heeft, en dat die bikini's gemaakt kunnen zijn door mensen die met liefde stoffen weven: haar lokale Ikat wevers. Handige, reversible bikini's dus met een verhaal erachter. De mensen die ze maken worden er beter van, en jij draagt iets goeds en moois! Dat vinden wij Next Way of Living

 

The Bamboo Brush Society

Roger Nefkens is ook een surfer. Hij reisde de wereld af, op zoek naar de mooiste golven en stranden. Op een reis naar Indonesië, wilde hij surfen op een strand op een onbewoond eiland. Zo'n strand die je op ansichtkaarten ziet. Hij vond dat strand. Hij huurde een klein vissersbootje om er naar toe te gaan. Na een lange tocht over de zee, kwamen ze aan. En inderdaad, dit eilandje was een droom. Maar, eenmaal op het strand, bleek het bedolven onder een laag plastic afval. Wat vooral opviel was het aantal plastic tandenborstels. Roger kwam er achter dat er zo'n 2 miljard tandenborstels ronddrijven in onze oceanen. 

Roger startte toen een ander avontuur: hij ging tandenborstels maken van een biologisch afbreekbaar materiaal. En dat werd de tandenborstel van bamboe, die wij met trots in onze winkel hebben opgenomen. 

 

Next Way of Living

Curms en The Bamboo Brush Society zijn bedrijven die opgericht zijn met een verdergaand doel dan alleen maar tandenborstels of bikini's. Ze hebben een verhaal. Dit zijn de verhalen waar wij naar op zoek zijn in onze Next Way of Living winkel. Dit zijn ondernemers die niet alles gewoon voor lief nemen, en hun passie combineren met een bedrijf. Daar komen vaak de mooiste innovaties uit: innovaties met een duurzame toekomst. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »