Terug

Droom

Droom

Machiel, onze creative director, heeft gedroomd over de Next Way of Living. Een surrealistische reis volgt.

Ik had een droom. Vannacht droomde ik dat ik wakker werd. Ik werd wakker op de mooiste planeet van ons zonnestelsel. Ik ben niet alleen. Moeder natuur is ook al op. Ze staat glimlachend haar prachtige tanden te poetsen met een Bamboobrush. Ze geeft me een knipoog.

 

In mijn elektrische wagen zoef ik stil en schoon richting mijn werk. Onderweg stop ik even bij het WakaWaka Roadstation om de meter weer op groen te krijgen. De enorme geel omrande zonnepanelen steken vrolijk af tegen de stralend blauwe lucht.

 

Ik parkeer bij ons internationale hoofdkantoor van Next Way of Living en loop naar binnen. “Nieuw shirt?” vraagt onze floormanager. “Mud jeans” antwoord ik blij. Haar ontgaat weinig “nieuwe sneakers ook?” Ja, zeg ik van NAE, het is ananas leer! “Wel zielig voor die ananas.” zegt ze terwijl ze lachend verdwijnt in de corridor tussen de vergader ruimtes. Jammer dat ze niet naar mijn Adams ondergoed vraagt.

 

Boven tref ik mijn confrères die genieten van het zonovergoten uitzicht en de bouwwerkzaamheden even verderop. “Het gebouw van onze vrienden is zo goed als gereed.” Met onze vrienden bedoeld Pieter de mensen van Nokian. Geheel in stijl hebben ze een gebouw van enorme rode natuur rubberen laarzen gecreëerd die spiegelend van nieuwigheid in het fris groene gras staan. Marleen voegt toe “die zijn ook klein begonnen, net als wij”

 

“Over klein begonnen gesproken, gaan we nog naar Charlie Verstappen kijken vandaag, hij kan wereldkampioen Formule E-One worden.” Die zoon van Max is al net zo getalenteerd als zijn vader en opa. Zou er zoiets bestaan als een race-gen? We trekken dezelfde conclusie. Hij wist wat hij wilde worden. Het zit in zijn genen en de juiste omstandigheden. Net zoals het zaadje van een mammoetboom weet dat het een grote boom kan worden als de omstandigheden goed zijn. De kleine Charlie moest achttien jaar groeien om coureur te worden, het kleine boompje moet misschien wel duizend jaar groeien om een woudreus te zijn.

 

En wij staan nu hier, als trotse aanjagers van de reeds voltrokken duurzaamheidsrevolutie. We wisten wat we wilde worden, de omstandigheden waren goed en ook wij moesten alleen groeien om er te komen.

 

We hebben het, zoals altijd, druk vandaag.Nieuwe plannen voor Ecorestoration, biomimicry komt weer met een primeur en we moeten nadenken over ons eigen jubileum. Ik heb de leukste baan van de wereld. Het is soms net alsof ik droom.

 

Marleen haalt me uit mijn gemijmer. “Heb je moeder natuur nog gesproken?”  “Nee” reageer ik “ze stond net haar tanden te poetsen, maar ik kreeg wel een knipoog!”

 

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »