Terug

Fashion Revolution Week!

Fashion Revolution Week!

Deze week is het Fashion Revolution Week!! Het moment om jezelf en je favoriete kledingmerk te vragen “Who made my clothes”.  Op de website van Fashion Revolution kan je storyboards uitprinten om jezelf mee op de foto te zetten en zo de campagne te helpen. Hoe makkelijk én het kan het hele jaar door. Kijk voor voor leuke voorbeelden op: https://www.facebook.com/FashionRevolutionNetherlands/.

Alle merken van Next Way of Living weten precies door wie en hoe hun kleding wordt gemaakt. Een aantal zijn onderdeel van de campagne en geven antwoord met storyboards met de tekst “I made your clothes!”. Mud jeans, CURMS en Counting Flowers zijn een paar voorbeelden. Op de foto zie je de medewerksters van een kleine familie-onderneming in Indonesië die voor CURMS voor een faire beloning en binnen normale werkuren bikini’s en badpakken maken van gerecycelde materialen.

Next Way of Living was door Fashion Revolution uitgenodigd om tijdens de bijeenkomst over klimaatverandering en de fashion industry een aantal van onze producten te laten zien. We hadden bikini’s en badpakken mee van ‘CURMS’, sweats en jurkjes van ons fantastische nieuwe merk ‘The Driftwood Tales’ en yogakleding ‘Urban Goddess”. Alle merken werken met respect voor de makers van hun kleding. Driftwood werkt met left-over stoffen wat enorm scheelt in het gebruik van water en chemicaliën in het productieproces. Zij maken ook jersey van gerecycelde katoen. Het plan voor ‘The Driftwood Tales’ ontstond in de golven in Bali en wordt gemaakt in India, Portugal en Nederland. We noemden al CURMS. Na jaren van testen (want de surfladies willen geen risico op kwaliteitsverlies) presenteren zij CURMS eerste ecolijn. Deze lijn is gemaakt van ECONYL, een nylon vezel gemaakt van afval zoals visnetten en consumentenafval. En last but not least, hadden we de ultrafijne yogakleding mee van Urban Goddess die naast het gebruik van biokatoen zich richt op het recyclen en weer innemen van afgedragen Urban Goddess producten. Drie mooie voorbeelden hoe je de circulariteit van kleding vergroot.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »