Terug

Hoe duurzaam wordt jouw 2018?

Hoe duurzaam wordt jouw 2018?

Een artikel met tips om je levensstijl te verduurzamen. Met speciale aandacht voor Granny's Finest en 3D-lights.

Hoe duurzaam wordt jouw 2018? 

 

Gelukkig Nieuwjaar!!! Op de eerste dag van het nieuwe jaar nodig ik je uit om onderdeel te worden van onze Next Way of Living community.  Dat kan door je te abonneren op onze nieuwsbrief of je aan te melden als vrijwilliger. Bij Next Way of Living vind je een webshop met producten die EN een waanzinnig goed verhaal hebben op het gebied van duurzaamheid EN uitblinken in kwaliteit.

We gaan dit jaar nog meer leuke initiatieven ondernemen. We zitten op dit moment vol in de voorbereidingen van het maken van een nieuwe jaarplanning. Na onze succesvolle lancering van het initiatief op Lowlands vorig jaar, hebben we dit jaar nog meer zin gekregen om ons reizend circus, onze duurzaamheidsdome, op te zetten op meerdere festivals en evenementen. Daarover binnenkort meer. Voor nu maken we er nog even een cliff-hangertje van wat we allemaal gaan doen. Maar het wordt gaaf!!!

Vlak voor de feestdagen hebben we Granny’s Finest opgenomen in onze community van bedrijven. Misschien heb je de heerlijke hippe breisels al gezien in de shop. Het verhaal begon toen Niek Hengel bij zijn opa in het verzorgingshuis een praatje maakte met een eenzame breiende dame. Vanuit het idee dat er niets fijner is dan een door oma gebreide shawl en dat jonge mensen mooie producten maken maar niet altijd even goed ambachtelijke technieken beheersen ontstond Granny’s Finest. Er zijn nu meer dan 40 breiclubs waar senioren elkaar ontmoeten, gezellig koffiedrinken en prachtige ontwerpen van jonge ontwerpers breien. Elk product van Granny's Finest bevat een persoonlijke groet van de Oma die het gemaakt heeft. Als jij dat wilt kan jij deze Oma een kaartje sturen. Wil je zelf ook breien in zo'n club: kijk dan op www.grannysfinest.com/clubs 

En we hebben ook binnenkort de 3D-geprinte HoneyComb lampen van Marijn van Dam. Het ontwerp is prachtig en het licht dat uit de lampjes schijnt is warm. De lampen zijn gemaakt van duurzaam bioplastic. Dit bioplastic wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen zoals maïszetmeel en suikerriet. PLA is volledig biologisch afbreekbaar. Door gebruik van een 3D-printer, is het niet nodig om een voorraad aan te leggen; Er is dus geen verspilling! Daarnaast hoeft er geen onnodig transport plaats te vinden omdat je rechtstreeks van de maker koopt.

Tenslotte overwegen we dit jaar om een ‘Out of the Box’ abonnement op te starten om je kledingkast te verduurzamen. Voor een vast bedrag per maand sturen we je een basic (bijvoorbeeld een Mud jeans: de meest duurzame spijkerbroek, een little black dress, Pinatex gympen). We zijn heel benieuwd of daar bij jullie voldoende interesse voor bestaat. Laat het ons  weten en vertel meteen even hoeveel geld je per maand hiervoor zou over hebben.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »