Terug

Weten wat je huid lekker vindt.

Weten wat je huid lekker vindt.

Duurzame make-up en verzorgingsproducten zijn ontdekt door de media. Naast het feit dat deze producten beter zijn voor het milieu is onderbelicht gebleven dat ze ook vaak beter zijn voor jou! Do it Yourself Soap uit Amsterdam is opgericht omdat de gebruikelijke verzorgingsproducten huidproblemen veroorzaakten of verergerden. Erica Linger, de oprichtster, wilde dat anders. Zij vindt het niet meer dan normaal dat jij wilt weten wat jij op jouw huid smeert, en hoe kan je dat beter doen dan door zelf je zeep of scrub te maken.

Een gezonde huid

DIY Soap is bedacht door ondernemer Erica Linger omdat, zo zegt ze zelf: 

"Mijn oudste dochter heeft vanaf haar geboorte al een moeilijke, gevoelige en hele droge huid. Geen enkele crème van een gewone winkel was geschikt voor haar huid. De meeste cosmetische producten in de winkel bevatten chemische ingrediënten, kunstmatige geur- en kleurstoffen, bewaarmiddelen en andere bestanddelen die schadelijk zijn voor het lichaam én voor het milieu. Noodgedwongen ben ik op zoek gegaan naar (betaalbare) natuurlijke huidverzorgingsproducten. Ik kwam al snel bij zelfgemaakte natuurlijke cosmetica uit, maar wat een gedoe..... Als werkende moeder met twee kleine kinderen vond ik het maken niet zoveel werk, maar vooral het verzamelen van de juiste ingrediënten. En, wat moest ik met een blok shea butter als ik maar een beetje nodig had of al die flesjes etherische oliën waar ik maar een paar druppels van had gebruikt? Dit bracht mij op een idee. Zou het niet geweldig zijn als je thuis je cosmetica kan maken, maar dan op een makkelijke manier? Wat als alle ingrediënten al voor je verzameld zijn en in de juiste porties zijn afgemeten, dan hoef je het thuis alleen maar af te maken en heb je toch verse, natuurlijke cosmetica zonder al te veel gedoe. Zo is het idee voor DIY Soap ontstaan."

DIY Soap is begonnen met een nieuw concept: natuurlijke en biologische huid- en haarverzorging om thuis af te maken (DIY). Het voordeel van DIY cosmetica is dat je producten altijd vers zijn en je precies weet wat erin zit, omdat je het zelf gemaakt hebt. Bij ieder product zitten alle ingrediënten en een handleiding. 

Huis, Tuin en Keuken spullen met een twist

Honing van een imker uit Leiden, suiker, zeezout, olijfolie, bijenwas, amandelolie zijn allemaal producten die je wellicht zelf in je huis hebt of hebt gehad. Wist jij hoe je deze kan combineren tot een heel goed en verzorgend product voor je huid? Oma wist dat misschien (tegenwoordig meestal overgrootmoeder). Zelf staan we redelijk ver af van wat een huis, tuin en keukenproduct nu eigenlijk is en wat we er mee kunnen. Door te werken met de producten van DIY Soap kom je steeds meer te weten hoeveel we eigenlijk hebben aan gewone natuurlijke producten, en dat onze huid daar prima tegen kan en zelfs fijn vindt. Een economie die gebruik maakt van wat de gewone natuur ons te bieden heeft is wat ons betreft slimmer dan een economie die gebruik maakt van producten waar de natuur helemaal niet tegen kan, inclusief onze eigen natuurlijke huid. 

Duurzaam?

Voor DIY Soap moeten de ingrediënten zo puur en biologische mogelijk zijn. Daarnaast zoeken ze naar lokale leveranciers. Zo komt de biologische honing van een lokale Leidse imker.

Al het verpakkingsmateriaal is duurzaam en indien mogelijk verkopen ze van producten ook een refill. Op deze manier kan je de weckpot meerdere keren gebruiken en bestelt je alleen de ingrediënten opnieuw. 

Alle DIY Soap producten worden ingepakt en gemaakt door mensen met een beperking. DIY Soap werkt samen met de Noordbaan in Leiden. De Noordbaan is een activiteitencentrum voor cliënten met een verstandelijke beperking. De Noordbaan is een dagbestedingslocatie van de Gemiva-SVG groep. Bij de Noordbaan worden onze producten in de juiste porties verdeeld en mooi verpakt. 

Hiernaast werkt DIY Soap samen met Larazorg in Waddinxveen. Larazorg heeft ook een dagactiviteitencentrum voor cliënten met een verstandelijke beperking. Onze zepen en shampoos worden handgemaakt door de cliënten van Larazorg, die ze vervolgens mooi verpakken. Daarna zijn de zepen klaar voor verkoop in de winkel. 

Wij van Next Way of Living zijn blij dat er ondernemers zoals Erica Linger zijn en voegen DIY Soap graag toe aan onze lijst van merken die de Next Way of Living mogelijk maken. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »