Terug

LABEL / BREED

LABEL / BREED

In de aanloop naar de Dutch Design Week zetten we graag onze samenwerking met het bijzondere designlabel LABEL/BREED in de schijnwerpers. Industrieel ontwerper Stijn Roodnat heeft het label in 2012 opgericht om vooruitstrevende industriële bedrijven en ontwerpers samen te brengen. Ze begonnen een zoektocht naar efficiënte toepassingen van bestaande technieken in de industrie om rest- en afvalstromen om te zetten in nieuwe grondstoffen voor producten. Het heeft zelfs tot het ontstaan van nieuwe bio-based materialen geleid.

Uit deze samenwerking ontstaan duurzame meubelen die we in ons toekomstwarenhuis tijdens de Dutch Design week aanbieden en in onze webshop verkrijgbaar zijn. Op een rijtje het unieke verhaal van 4 ontwerpers van Label Breed.  

Christien Meindertsma

Allereerst Christien Meindertsma. Vanaf deze week is zij te zien in de TV serie ‘Voor de vorm’ waarin ze op zoek gaat naar het verhaal achter de vorm van alledaagse gebruiksvoorwerpen. In 2016 ontwierp Christien de Flax chair en won daarmee Dutch Design Awards en de Future Award, de prijs voor het meest veelbelovende ontwerp van de toekomst. Ze werkte samen met Enkev, specialist in natuurvezels. Samen maakten ze een materiaal dat de natuurlijke vezels van vlas combineert met sterke bio-kunststofvezels. De bio-afbreekbare stoel is nu in productie genomen voor een breed publiek en bij te koop bij Next Way of Living.

Collectief DEMAKERSVAN

Collectief DEMAKERSVAN bestaande uit Joep Verhoeven, Jeroen Verhoeven en Judith de Graauw, werd in één klap beroemd vanwege hun Assepoester-tafel. Zij sloegen de handen ineen met Lovink, de Nederlandse expert in de technologie van het metaal gieten. Geïnspireerd op een kindertol, maakten ze de Cast Metal Lamp van gerecycled aluminium.

Marleen Kaptein

Ontwerper Marleen Kaptein werkt, sinds haar afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven, samen met Stijn Roodnat. Zij ontdekte dat tijdens de productie van carbonvezels veel snij-afval ontstaat dat moeilijk te vernietigen is. Bij het verbranden van carbon worden verbrandingsovens vernield. Marleen Kaptein besloot iets met carbonvezel afval te doen en ging een samenwerking aan met het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR). Met een robot die normaal voor de productie van onderdelen voor lucht- en ruimtevaartuigen wordt gebruikt verhitte zij dunne stroken koolstofvezel en legt deze in verschillende richtingen over elkaar heen. Kaptein ontwierp met minimaal gebruik van dit materiaal ledverlichting die prachtige schaduwen werpt. En ook de zwarte lichtgewicht en oersterke Fiber Placement Chair die in 2016 door het Stedelijk Museum werd geselecteerd voor een expositie maakte zij van dit materiaal. De Recycled Carbon Chair is in productie genomen en begin volgend jaar beschikbaar.

Simone Post

En tenslotte is Simone Post, de getalenteerde Nederlandse textiel-, print- en productontwerper, onderdeel van dit collectief. Met Vlisco, toonaangevende producent van batik stoffen voor de Afrikaanse markt uit Helmond, ontwikkelde zij een prachtig vloerkleed. Door middel van vouw- en snij- technieken wordt het afgekeurde materiaal gebruikt om tapijten met een kleurrijk patroon te maken.

Bewonder deze ontwerpen op de Dutch Design Week

Deze en andere producten zijn bij Next Way of Living te bewonderen en te koop. Je kan je inschrijven op de stoelen die iets later dan de Dutch Design Week op de markt zullen verschijnen. Simone Post heeft ook een samenwerking met het merk Return to Sender voor kussens en heerlijke zachte dekens van gerecyclede wol die we ook verkopen in toekomstwarenhuis Next Way of Living op de DDW. Kom langs! We zijn open van 10.00 -18.00 uur.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »