Terug

Next Way of Living bij het Vegan Entrepreneurs Netwerk.

Next Way of Living bij het Vegan Entrepreneurs Netwerk.

Next Way of Living woonde afgelopen week de tweede bijeenkomst bij van het Vegan Entrepreneurs Netwerk. Daar kwamen 100 geïnteresseerden in veganisme en ondernemerschap samen.

De bijeenkomst ging gepaard met een diner bij bierbrouwerij de Oproer in Utrecht die als eerste bierbrouwer een veganistisch restaurant heeft. Superleuk idee van de brouwer die zag dat bier zo vaak in verband worden gebracht met vleesetende mannen. En neen aanrader: het eten was voortreffelijk en het proeverijtje aan bier smaakte naar meer.

Vegan friendly 

Aan tafel was er meteen een interessante discussie over wel of niet helemaal vegan gaan. Next Way of Living is vegan-friendly maar niet veganistisch. We hebben vegan klanten die bij ons terecht kunnen voor vegan Mud jeans (geen leren tags), Piñatex schoenen van ananasblad en vegan make-up van Boho. Maar hoewel we zeer kritisch zijn op het verkopen van dierlijke producten vanuit een dierenwelzijns- en milieu-perspectief, verkopen we ook ingeblikte schipholgans. We delen de mening van de kunstenaars van CoCo conserven delen dat het een zinvolle manier is om deze dieren die zich op het verkeerde moment op de landingsbaan begaven te verwerken. 

De sprekers

In de meet-up kwamen inspirerende sprekers aan het woord. Stephan Stegeman, oprichter van het online vegan warenhuis Shop Like You Give a Damn, deelde zijn ervaringen als kersverse ondernemer. Arnaldo Berndsen van Ondernemingsplan Hulp gaf tips & tricks om je kans van slagen als startup zo groot mogelijk te maken. Hij had een mooie interactieve sessie doordat hij gebruik maakte van cases van bedrijven in de zaal, waaronder Next. En Theresa Jentzsch, oprichter van het vegan tassenmerk OSIER, deelde haar ervaringen over het oprichten van haar startup naast een full-time baan. Een leerzame en leuke avond. Voor geïnteresseerden, zie https://v-entrepreneurs.com/.

 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »