Terug

Next Way of Living bij Weekendschool IMC

Next Way of Living bij Weekendschool IMC

Next Way of Living droeg bij aan het vak duurzaam ondernemen van de IMC weekendschool.

Vak duurzaam ondernemen

Next Way of Living was gisteren bij de IMC weekendschool in Amsterdam Noord. Deze school levert aanvullend onderwijs voor gemotiveerde kinderen uit wijken met een sociaal-economische achterstand. De IMC weekendschool heeft het vak duurzaam ondernemen in het leven geroepen en vroeg Next Way of Living een steentje bij te dragen. We hebben met plezier meegedacht over de opzet van het vak en hebben duurzame ondernemers uit onze community, zoals Circular Clockworks en BinBang gevraagd een workshop te verzorgen

Presentaties

Gisteren was de finale. Na eerdere gesprekken met duurzame ondernemers mochten de  leerlingen zelf aan de slag met een duurzaam ondernemersplan. Na een training in presentatie mochten ze hun plan serieus gaan pitchen met eigengemaakte story-boards. Namens Next was ik voorzitter van de jury en ook Tom Gudde van Circular Clockworks zat in de jury.

Winnaars

De plannen waren lekker 'out of the box'. De leerlingen richten hun aandacht op onderwerpen waar ze zelf veel mee hebben, zoals mobiele telefonie, mode en toerisme. Veel interesse ging uit naar plastic recyclen. Er was veel animo om te winnen want de winnaars gaan chocola eten bij de fabulous Tony's Chocolonely.

De winnaars waren de meiden die een hippe maar ook goedkope kledinglijn willen opzetten van vermaakte tweedehandskleding. Zij hadden al 25 euro startkapitaal opgehaald met het inzamelen van flessen en bieden iedereen die een zak tweedehands kleding komt aanbieden één euro. Verder vielen een auto die tijdens het rijden plastic verzameld een telefoonhoesje met een zonnepaneeltje die een deel van de omzet investeert in bellen in Afrika en een boomhutconcept die samen wil werken met een ander team die zich op fruitrepen richt in de prijzen.

Felicitaties

We feliciteren de winnaars en ook de weekendschool met dit mooie vak dat kinderen op een verfrissende manier laat nadenken over circulaire producten en diensten voor een betere wereld waarin zij later het stokje van ons gaan overnemen.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »