Terug

Next Way of Living op Lowlands 2017

Next Way of Living op Lowlands 2017

Next Way of Living ging naar Lowlands 2017. Het doel was om heel veel mensen te laten zien wat voor mooie, innovatieve en duurzame producten er ondertussen te koop zijn. Keihard werken, heel veel plezier, RTL Boulevard, en mensen gingen naar huis met mooie spullen. Volgend jaar weer? Laat het ons weten in de reacties.

We waren er!

Van 18 tot 20 augustus 2017, elke dag van 11:00 tot 01:00 hebben wij met 40 vrijwilligers onze Next Way of Living Dome bemand. Hier hebben we drie jaar naar toe gewerkt vanaf het eerste enthousiaste gesprek met Eric van Eerdenburgh, directeur van Lowlands, en het moment dat we voldoende geld bij elkaar hadden gesprokkeld om het voor elkaar te krijgen. Onze bijdrage aan het festival was een winkel vol duurzame en innovatieve spullen en een expo vol 'mindblowing' innovaties. 

 

Hoop en innovatie

20 duurzame en eerlijke merken gingen met ons mee. Ons doel: laat de Lowlands bezoeker zien wat voor mooie spullen er allemaal zijn die op een eerlijke en duurzame manier gemaakt worden. Laat ze zien dat die spullen normaal geprijst zijn en dat ze allemaal modieus, hip en van een uitstekende kwaliteit zijn. Maar, laat ook zien dat duurzaamheid de toekomst heeft. Er wordt verschrikkelijk veel bedacht waarvan je alleen maar hoop krijgt dat het uiteindelijk wel gaat meevallen met die klimaatverandering en milieuvervuiling, en dat het ons gaat lukken iedereen een normaal inkomen te geven en normale werkomstandigheden. Vooral dat laatste blijft een probleem bij de mainstream merken. 

 

Een experiment

Geen van de oprichters van Next Way of Living hebben ooit een winkel gehad. Dus voor ons was het ook een enorm experiment. Hoe doe je dat eigenlijk een winkel?

De leercurve was voor ons groot. De beste chocola ter wereld, die van Tony's Chocolonely, werd gretig afgenomen. Van festivals krijg je honger. En met een beetje "thinking on our feet" (eigenlijk herinrichten van de winke) liep de verkoop van de andere producten uiteindelijk ook goed. De truien liepen goed in de avond, en de natte schoenen werden ingeruild voor mooie droge natuurrruberen laarzen. Wij willen door: De overgrote meerderheid van de Nederlanders willen schoenen gemaakt van ananas en gerecyclede petflessen, tandenborstels van bamboe, veganistische en halal condooms, eerlijke en duurzame kleren, lampen en powerbanks met een zonnecel, en plantjes die electriciteit opwekken... Want dat is toch echt de Next Way of Living. En op de festivals die Nederland kent, loopt die grote groep Nederlanders rond. 

 

Opvallend

Dank aan de merken die meewaren. En dank aan al die Lowlands gangers die onze tent hebben bezocht. En zeker de honderden die aan het einde van elke avond een feestje bouwden tussen de duurzame spullen. Jullie plezier maakte het een ervaring die we graag overdoen. En het viel op, zoals je kan lezen in dit artikel op de RTL Nieuws website.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »