Terug

Nieuw bij Next: Gerecycled cashmere van Rifo Circular Fashion

Nieuw bij Next: Gerecycled cashmere van Rifo Circular Fashion

Het Italiaanse merk Rifò maakt prachtige circulaire kleding van upcycelde textielvezels. Van oude cashmere kleding wordt een nieuw garen gesponnen die gebruikt wordt voor superzachte warme truien, sjaals en mutsen.

Rifò lab recycled oude kleding vanuit de gedachte dat er voldoende textielvezels voorhanden zijn en er geen nieuwe hoeven te worden gemaakt. Door deze manier van werken wordt het gebruik van water, pesticiden, energie en chemische producten in het maakproces flink verminderd.

Cashmere staat bekend als één van de meest zacht en luxueuze wolsoorten maar heeft niet zo'n beste naam op gebied van duurzaamheid. In de jaren negentig begonnen China en Mongolië massale volumes te produceren om aan de grote vraag te voldoen. Alleen al in Mongolië is de geitenbevolking tussen 1990 en 2009 gegroeid van 5 miljoen naar 20 miljoen geiten. De graslanden op de steppe, hoge vlaktes raken hierdoor uitgeput en kleine producenten hebben de prijs van hun product zien kelderen.

Rifò wil een cashmere maken die duurzaam en sociaal verantwoord is. De gedachte is dat de producten een levenslang mee moeten kunnen gaan. Oude cashmere kleding wordt verzameld, gaat door de shredder en wordt een nieuw breigaren. Hiervan wordt er nieuwe tijdloze collectie gemaakt die een leven lang mee moet kunnen gaan. De vezels worden op kleur gescheiden zodat er geen kleurproces aan te pas hoeft te komen. En door gebruik te maken van locale Italiaanse ambachtelijke methoden om zonder te naaien en knippen rond te breien is er geen knipafval.

En de prijs... Daar hoef je het ook niet voor te laten. Een trui van Italiaanse design en de beste kwaliteit wol voor 89 euro is niet bepaald de hoofdprijs. Alle producten: mutsen, sjaals, wanten, omslagdoeken en truien bestaan uit 97% cashmere en 3% wol. En check us out in de zomer dan komen de gisse mensen van Rifo met een duurzame shirts van gerecycelde katoen en plastic flessen. Helemaal Next Way of Living.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »