Terug

Nieuw op Into the Great Wide Open: Next Way of Living!

Nieuw op Into the Great Wide Open: Next Way of Living!

Dit jaar staat Next Way of Living voor het eerst op het festival ‘Into the Great Wide Open’ op Vlieland!! En daar hebben we onwijs veel zin in.

Waarom? Omdat “Into the Great Wide Open” het leukste en, volgens ons, het meest duurzame festival van Nederland is. Muziek staat centraal, maar het is ook de omgeving en het publiek die het bijzonder maakt. Middenin de natuur op één van de mooiste Waddeneilanden waar de zee en niet de dranghekken de begrenzing van het festival aangeeft. Het publiek bestaat uit jonge en oude liefhebbers van goede alternatieve popmuziek en vooruitstrevende kunsten.

Sinds de start zijn de organisatoren bezig om te kijken hoe zij binnen de ecologische grenzen van Vlieland kunnen werken. Alles wat verkrijgbaar is op het festivalterrein wordt hergebruikt, gerecyclet of ter plekke gecomposteerd. Groenafval, etensresten, wegwerpservies, bestek en koffiebekertjes gaan in de snel-composteermachine.  De festivalcompost, die daarmee gemaakt wordt is verkrijgbaar voor bezoekers. Leuk voor thuis en lekker voor de planten.

De energie voor het festival wordt zonder fossiele brandstoffen opgewekt. Dat gebeurt met een slim energienetwerk, batterijen, groene netstroom en aggregaten op geavanceerde biobrandstof. Maar ook door energiegebruikers per kWh te laten betalen om energiebesparing te stimuleren. Verder wordt CO2-uitstoot en gebruik van fossiele brandstof tegengegaan door het Goeie Reis-programma voor bezoekers en leveranciers.

En… wij mogen een kleine bijdrage leveren. Next Way of Living heeft een prachtige pop-up store op het festival. We hebben een mooie selectie van duurzame producten gemaakt die we per zeilschip naar Vlieland vervoeren. We nemen gerecyclede slippers mee en Waka Waka zonne-chargers, circulaire horloges en sieraden van zilver uit röntgenapparatuur, bikini’s van gerecyclede visnetten maar ook warme shawls gebreid door de oma’s van Granny’s Finest. 

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »