Terug

Qnoop in je Sokken

Qnoop in je Sokken

Qnoop Socks, een Nederlands merk dat design en duurzaamheid bij elkaar brengt in de sok. De missie is 100% duurzaamheid. De filosofie is dat je elke dag met iets moois en duurzaam begint door de prachtige sokken van Qnoop aan te trekken. Architectuur en kunst als inspiratiebron voor dat kledingstuk waarmee jij altijd jezelf kan laten zien.

Qnoop Sokken bij Next Way of Living

Ik was op Dinsdag 4 december op jacht naar een duurzame sok. Een familielid had er om gevraagd aan Sinterklaas. En Sinterklaas, niet heel erg bekend met duurzame producten en duurzaamheid (de stoomboot vaart nog steeds op kolen - iets met tradities), had mij gevraagd hem te helpen. Op de dag dat de NOS-app meldde dat sokken minder gevraagd werden, tenminste volgens een website gespecialiseerd in lootjes trekken, ging ik dus op zoek naar de duurzame sok. Qnoop heeft een winkel bij mij in de buurt, en daar stond achter de balie Dirk, de oprichter van Qnoop. 

Op 6 december hadden wij de voorraad van Qnoop op onze site. Vrij snel hadden Dirk en ik namelijk door dat Qnoop uitermate Next Way of Living was. En nu dat ik Qnoop ken en als het aan mij zou liggen, meldt de NOS volgend jaar dat de duurzame sok bovenaan de lijst van meest gevraagde sinterklaascadeautjes staat. Ik ga ze graag voor Sinterklaas halen. Qnoop Sokken zijn hele mooie sokken, echte cadeautjes.

Eigentijds Dutch Design

Wat het eerste opvalt als je naar de collectie kijkt is het bijna tijdloze architectonische ontwerp van elke sok. Er zijn ook sokken van 1 kleur, maar die kleuren vallen dan ook meteen weer op (zelfs zwart en donkerblauw doen dat). Daarna valt de knoop op. Deze verantwoorde knoop is niet alleen esthetisch bedoeld, de knoop heeft een duurzame functie. Door de sokken aan elkaar te knopen tijdens de was (vergeet dat niet te doen voordat ze in de wasmand gaan), raken er geen sokken kwijt. Dat en de hoge kwaliteit maken dat je de sokken veel langer dan gemiddeld zult blijven dragen. 

Qnoop-sokken zijn gemaakt van organisch katoen dat is gecertificeerd door GOTS (Global Organic Textile Standard). Verder zitten er wel Elastaan en Polyamide in verwerkt. Zonder die minder duurzame ingredienten zakken de sokken van je benen. Als er duurzame(re) alternatieven zijn, zal Qnoop er voor gaan. Verder klopt het sociaal ook! 

Verrassende en eigentijdse motieven die een bepaalde eigenwijsheid uitstralen. Het wordt Next Way of Living als de ecologische en sociale duurzaamheid voorop in de bedrijfsmissie staat. De duurzame sokken van het Nederlandse merk Qnoop zijn Next Way of Living. Bekijk alle kleuren en motieven van Qnoop in onze webshop.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »