Terug

Van Egmond schijnt nieuw licht op zonne-energie: Miss Nightingale op de Salone del Mobile!

Van Egmond schijnt nieuw licht op zonne-energie: Miss Nightingale op de Salone del Mobile!

Annet van Egmond lanceert de Miss Nightingale tijdens de Salone del Mobile in Milaan, de grootste beurs ter wereld voor interieurontwerp. Eerder mocht Next Way of living deze stylish hightech kandelaar op zonne-energie presenteren tijdens de Dutch Design Week.

Annet van Egmond, al dertig jaar actief als succesvol ontwerper van lichtsculpturen, gaat een kleine revolutie in de verlichtingswereld veroorzaken met haar Miss Nightingale. De stylish hightech kandelaar op zonne-energie, die wij eerder mochten presenteren tijdens de Dutch Design Week wordt nu tijdens de Salone del Mobile in Milaan, de grootste beurs ter wereld voor interieurontwerp in het Nederlandse paviljoen internationaal gelanceerd.

Van Egmond werkte drie jaar, samen met experts, aan de innovatieve kandelaar Miss Nightingale. Een combinatie van factoren maakt deze lamp van gerecycled plastic op zonne-energie met ledverlichting uniek. De toepassing van geavanceerde technologie zorgt voor een lange brandtijd van 60 uur. Er zijn vier lichtsterktes. De zonnecellen zijn zo krachtig dat ze snel opladen. Het energieverbruik is minimaal en door optimalisatie van de batterij wordt die nauwelijks belast.

De draagbare lantaarn is een uitkomst op plekken waar elektrisch licht niet beschikbaar is. Ideaal voor reizigers om stijlvol voor de dag te komen op de boot, camping, strand of gewoon thuis. De kandelaar is binnen en buiten bruikbaar, makkelijk te vervoeren en heeft zelfs regengootjes.

Annet van Egmond is een vrouw met een missie. Zij draagt bij aan bewustwording van duurzaamheid en een betere omgang met de natuur. Ze zet zich in voor vrouwen, vooral in Afrika, vandaar Miss in de product- en bedrijfsnaam. Een deel van de opbrengst van Miss Nightingale gaat naar het Wereld Natuur Fonds en het South African Wildlife College. Ook werkt Annet aan de Puck een draagbare lamp die de veiligheid van vrouwen ten goede komt. Annet van Egmond werd bekend onder de naam Brand van Egmond, dat ze dertig jaar geleden samen met haar ex-partner oprichtte. In 2011 startte ze Annet van Egmond Studio. Met Miss Solar Light (2018) legt ze de focus op duurzame verlichting en bewust ondernemerschap.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »