Terug

We gaan weer naar Dutch Design Week 2019

We gaan weer naar Dutch Design Week 2019

We gaan weer naar Dutch Design Week. Van 19 tot en met 27 oktober zijn wij te vinden bij Yksi Expo, Torenallee 22-04 Eindhoven (Strijp S). Dit jaar gaan we een prachtige samenwerking aan met het mode platform Clean and Unique. Clean and Unique helpt mode merken aan hun verduurzaming. Samen zetten ze stappen op het pad naar de Next Way of Living.

We richten ons dit keer op de mode, maar we hebben nog meer bij ons. Zo hebben we natuurlijk de horloges van Circular Clockworks weer mee, inclusief de dames-uitvoering van hun prachtige en populaire horloges. Maar ook de producten van NS-Upcycling zijn mee. We bieden een vogelhuisje, dienstblaadjes en schriften gemaakt van oude gele treinschema borden in het welbekende ontwerp van de NS aan. Annet van Egmond stuurt haar volledig duurzame zonne-kandelaren ook weer mee. Ook onze oude vrienden van Chiq One, Driftwood tales, en Granny's Finest zijn weer te vinden. 

Maar dit jaar staat onze samenwerking met het mode-platform Clean and Unique centraal. Clean and Unique is opgericht door pionier in de duurzame mode Roosmarie Ruijgrok die haar forse ervaring in het verduurzamen van mode inzet om jonge en kleine bedrijven op pad te helpen naar een duurzame toekomst. 

Voor ons zetten we hier ook een flinke stap. Waar wij voorheen alleen maar duurzame stoffen en materialen accepteerden in onze collectie, hebben we nu een aantal producten in ons assortiment waarvan we dat nog niet kunnen zeggen. Maar, elk van de aangesloten bedrijven is druk bezig die duurzaamheid wel te realiseren. 

Neem de vegan tassen van Osier. Zij pionieren een nieuwe vegan leather gemaakt van appel reststromen uit de appelsap industrie!. Apple-leather heet dit materiaal. Maar ze gaan verder. Ze zijn ook met een partij in de Sillicon Valley aan het werk om het gebruikte PolyUthereen te vervangen met eenzelfde kwaliteit, maar dan gemaakt van algen!

Mannie Klein Velderman van Lazy Label maakt zeer exclusieve kleding waarbij ze oude katoenrassen gebruikt om materialen te maken die voelen als een zachte tweede huid. Alles natuurlijk met oog voor het milieu en de mensen die de producten maken. Mannie maakt je aankoop pas, als je hem gekocht hebt. Dus op inschrijving kan je deze prachtige producten krijgen. 

Heleen Rittershaus van Chicken or Pasta heeft haar jarenlang opdreunen van de bekende teksten als stewardess als inspiratie gebruikt om duurzame katoenen producten te maken met daarop een toxische chemie vrije opdruk die je vragen na te denken over welke keuzes jij maakt. 

De juristen Janneke en Judith hebben een toegankelijk modelabel opgericht waarbij Rechtvaardigheid, met een hoofdletter, voorop staat. Duurzame materialen en fair trade in het productie proces levert hele mooie producten op. 

Femke Speelman van Phemke wil lokale ambachten en het vakantie gevoel combineren in haar Phemke Resort Wear lijn. Hoeden van Taffia Stro, Jute en katoenen tassen, en de beroemde Cambodiaanse Tassels maken toeristisch shoppen duurzaam en toegankelijk zonder in de CO2 uitstoot van de vliegreis. 

Marleen van Kuijl van Lovleeday was klaar met het feit dat ze nergens een goede duurzame weekendtas kon vinden die ook nog duurzaam was. Op de Dutch Design Week presenteren wij haar eerste tas-modellen. Op inschrijving kan je deze bestellen bij haar. 

Rambler Studios geeft samen met Streetcornerwork jonge mensen de kans om hun streetstyles om te zetten in street-fashion. Frisse, gedurfde en stoere mode met een sociale impact. 

En als laatste komt Sylvia Calvo helemaal uit Barcelona om haar wel heel erg mooie mode gemaakt van oude koffie-zakken te laten zien. Oogverblindende prints en ontwerpen maken van deze grove jute zakken haute couture!

Wil je meer weten, de merken presenteren zichzelf tijdens onze Meet de Maker sessies. Het geeft je de kans om al jouw vragen één op één aan de makers te stellen. Het schema staat hieronder: 

 

Saturday 19 Oct

- Rambler Studios - Carmen van der Vegt

Sunday 20 Oct

- Lazy Label - Mannie Klijn Velderman

Monday 21 Oct

- Phemke Resort Wear - Femke Speelman

Tuesday 22 Oct

- J-LAB3L - Janneke

Wednesday 23 Oct

Circular Clockworks – Ceriel and Tom

Thursday 24 Oct

- Lovleeday - Marleen van Kuijl

Friday 25 Oct

- Sylvia Calvo BCN - Sylvia Calvo

Saturday 26 Oct

- Chicken or Pasta - Heleen Rittershaus

Sunday 27 Oct

- Osier – Theresa Jentzsch

 

Kom langs in Eindhoven. Bij Yksi Expo is de toegang gratis! We ontmoeten je graag. 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »