State of Fashion: Searching for the New Luxury

State of Fashion: Searching for the New Luxury

Dit weekend kun je nog genieten van de tentoonstelling: State of Fashion. De State of Fashion is het eerste internationale mode-evenement dat zich volledig richt op een duurzamer en eerlijker modesysteem.

Alleen dit weekend kun je nog genieten van de tentoonstelling: State of Fashion: Searching for the New Luxury. De State of Fashion is het eerste internationale mode-evenement dat zich volledig richt op een duurzamer en eerlijker modesysteem. Next Way of Living was bij de opening van de tentoonstelling tijdens het Fashion Colloquium van ArtEZ, de hogeschool van kunst in Arnhem. Op de foto zie je een artikel van de Gelderlander. Op de foto linksonder staan Marieke Vinck van Charlie + Mary en Marleen van Ruijven van Next Way of Living.

ArtEZ, speelt al decennia internationaal een vooruitstrevende rol speelt op het gebied van modevormgeving en -theorie en pakt nu ook op het gebied van duurzaamheid een leidende rol. Cultuurwetenschapper Danielle Bruggeman is aangesteld om het mode-electoraat verder vorm te geven. Zij kijkt hoe de verbeeldings-, verleidings- en innovatiekracht van mode ingezet kan worden om de mode-industrie toekomstbestendiger te maken. Hou haar en collega’s zoals Pascale Gatzen, het nieuwe hoofd van de Master Fashion Design in de gaten. José Teunissen van ArtEZ is de curator van de tentoonstelling.

Wat zie je in de Melkfabriek? Denk aan slow fashion, kleding zonder afval, uitleg over prijsopbouw van kleding, biomimicry, innovatieve materialen: kleding gemaakt van bacteriën en paddenstoelen, sinaasappelschillen, vissenhuid. Grote modehuizen en commerciële krachtpatsers als Vivienne Westwood, Stella Mc Cartney, H&M en Zegna staan geprogrammeerd naast innovatieve startups en visionaire designers als Bruno Pieters, Osklen en Pauline van Dongen. Mud Jeans was ook aanwezig. Directeur Bert van Son zette uiteen hoe Mud continu werkt aan een volledige circulaire spijkerbroek zonder afval. Supergaaf is dat je bij Mud ook je jeans kan leasen.  Voor een klein bedrag (€7,50) per maand heb jij een geweldige broek. Na een jaar kan je deze inwisselen als je wilt. Je broek wordt dan gerecyceld en jij kiest een nieuwe als je wilt.

Next Way of Living verkoopt Mud Jeans en vele andere producten die van toekomstgerichte materialen zijn gemaakt, zoals Pinatex gympen gemaakt van ananasbladeren en zwembroeken van gerecycelde polyesther. Neem een kijkje bij www.nextwayofliving.nl

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »