Terug

Fraenck

Filters

Fraenck

Fraenck

Eind 2013 startten Ho en Mulder het modelabel RATNA HO. Hun eerste collectie werd enthousiast ontvangen tijdens de Amsterdam Fashion Week en de opening van een eigen winkel volgde al snel. Ze verkochten niet alleen de collecties van Studio Mulder en RATNA HO, maar ook werk van andere ontwerpers, aangevuld met een praktische, duurzame en kenmerkende collectie tassen & accessoires, gemaakt van bedrijfsafval.

Fraenck is een concept van Ho&Mulder, twee jonge, eigenzinnige ontwerpers. In 2007 vonden ze elkaar op ArtEZ in Arnhem, waar Ratna Ho Fashion Design studeerde en Pascal Mulder Product Design. Vanaf hun eerste ontmoeting deelden Ho en Mulder een passie voor design in de breedste zin van het woord. Niet veel later ontstond er een collectie die diervriendelijk, sociaal en lokaal geproduceerd wordt. Succesvolle duo’s… ArtEZ in Arnhem staat er al jaren bekend om.

Restafval en sociaal verantwoord

De Fraenck collectie wordt gemaakt van restafval uit een zeilmakerij. Rerubbished Rarities noemen wij dat. Al is upcycled misschien een bekendere term. Waar het afval vroeger in de afvalbak belandde, krijgt het nu een tweede leven dankzij Fraenck.

Fraenck laat zijn tassen maken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in eigen huis . Niet alleen om zicht te houden op de omstandigheden waarin onze collectie het levenslicht ziet, maar ook om ervoor te zorgen dat het ambacht van tassen maken niet verloren gaat.

Leer, bont en wol waren jarenlang belangrijke grondstoffen voor kleding en modeaccessoires. Maar niet bij Fraenck. Mode en dierenleed gaan absoluut niet samen en daarom maakt Fraenck zijn tassen uitsluitend van echt imitatieleer.

 

 

Lees meerSluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »