Terug

Chig One Dress Short/Zwart

Chig is een moderne versie van de chupa; de basis-jurk van Tibetaanse vrouwen. De chig-jurk is één model (chig betekent één in het Tibetaans) uitgevoerd in drie lengtes en in verschillende stoffen. Deze super duurzame jurk is gemaakt onder goede arbeidsom

€ 85,- Gratis verzending

Zet op verlanglijst

  • Alles Circulair, Eco of Fair Tooltip Duurzame innovatie brengt de toekomst. Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand.
  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Vriendelijke en snelle klantenservice
  • Zoek jij iets moois met een goed verhaal? Wij hebben het voor je gevonden!

Productomschrijving

Chig One Dress Short/Zwart

Chig is een moderne versie van de chupa; de basis-jurk van Tibetaanse vrouwen. De chig-jurk is één model (chig betekent één in het Tibetaans) uitgevoerd in drie lengtes en in verschillende stoffen. Deze super duurzame jurk is gemaakt onder goede arbeidsomstandigheden van gecertificeerde biologische katoen om heel lang mee te gaan. Met deze basic creëer je een eigen look.

De denim jurk is van 100% biologisch Turks Bergama katoen. De garens die Chig gebruikt zijn gemaakt van Egyptische katoen. Beide zijn GOTS ‘organic’. Dat staat voor Global Organic Textile Standard die let op de hele keten: de verbouw van gewassen, het oogsten, spinnen, breien/weven, verven en het stikken. Bij het verven mag geen gebruik gemaakt worden van zware metalen De textiel wordt gebleekt met waterstof-peroxide in plaats van met chloorhoudende bleekmiddelen. De stoffen worden geweven in een fabriek in Izmir in Turkije. Deze fabriek werkt vrijwel alleen met biologische en GOTS-gecertificeerde stoffen. Een aantal van de ateliers waar de fabriek gebruik van maakt is ook GOTS-gecertificeerd, zoals de textielververij. Afval uit het verfproces wordt hergebruikt en/of op verantwoorde wijze verwijderd. In de Chig-jurk zit een haakje. Chig is nog op zoek naar een haakje dat vrij is van PVC, nikkel en chroom.

De eerste oplage chig-jurken is gemaakt door atelier Magis020 in Amsterdam en door het GildeLab. Het Gildelab bouwt aan een makers-community en productieplek op het gebied van textielbewerking. Dit initiatief stimuleert ondernemerschap in de Kolenkitbuurt. De volgende oplages gaan gemaakt worden door Be Suited in Kathmandu, Nepal. Be Suited is opgezet door Studio Jux waar Next Way of Living ook spullen van verkoopt. Studio Jux heeft er bewust voor gekozen om dit naaiatelier op te zetten in Nepal, een van de armste landen ter wereld om werkgelegenheid te creeën. Be Suited leidt zelf haar kleermakers op. Be Suited biedt goede arbeidsomstandigheden.

Chig’s drukwerk, zoals labels en verpakkingen zijn gemaakt van chloorvrij, ongebleekt papier gemaakt van gerecycled fsc-hout. Chig werkt met minimale verpakking gemaakt van restmaterialen van de drukkerij.

Product tags

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Chig One Dress Short/Zwart

Chig One Dress Short/Zwart

€ 85,-

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »